Inspirasjon til smarte løsninger for små bad

La dusjdørene forsvinne

Det første du bør tenke på er de faste elementene som dusj og toalett. På små bad er det en stor fordel å unngå dusjkabinett og heller velge en dusj med dører som kan foldes inn til veggen når de ikke er i bruk. De finnes mange forskjellige typer dører å velge mellom, men velger du en leddet dør kan du folde den helt inntil veggen når den ikke er i bruk. Da får du god plassutnyttelse. Velg også gjennomsiktige dører slik at du ser veggene gjennom dem. Det gir en følelse av mer plass. Når det gjelder toalett finnes det kompakte modeller – bruk gjerne en vegghengt variant. Klarer du å bygge sisternen inn i veggen i stedet for å lage en kasse utenpå, sparer du enda mer plass.

Gulvplass gir også romfølelse, så bruk veggene så godt som mulig. Da slipper du å ha ting stående på gulvet, noe som også forenkler gulvvasken. Bruk plassen over toalettet til for eksempel knagger, kroker eller håndklestativ. Husk også at døren kan brukes til å henge knagger eller kroker på.

Bad med leddet dusjdør og Mie baderomsmøbler fra VikingBad
Bad med leddet dusjdør og Mie baderomsmøbler fra VikingBad

Finn de beste oppbevaringsløsningene

Når du skal velge skapløsninger til et lite bad, bør skal du vite at det finnes slanke modeller som ikke bygger mer enn 38 cm fra veggen. Disse kan du få med fulluttrekksskuffer slik at du får optimal oversikt når skuffene er trukket ut. Av hensyn til ryddighet og oversikt er skuffer generelt å foretrekke foran hyller. Bruker du i tillegg skuffeinndelere eller oppbevaringsbokser i skuffene får du det enda mer oversiktlig ettersom innholdet har sin faste plass og ikke flytter seg så mye rundt.

Det kan også være smart å gå for et høyskap når du skal velge oppbevaringsløsninger – da får du brukt høyden i rommet på en god måte samtidig som det tar lite plass i bredde og dybde. VikingBad har for eksempel høyskap som ikke bygger mer enn 35 cm. i både dybde og bredde. Disse kommer med en hylle og 3 skuffer med fullt uttrekk og skrus fast i veggen slik at de ikke opptar gulvplass.

Innredning som tar lite plass - her med Mie 50 slim fra VikingBad
Innredning som tar lite plass – her med Mie 50 slim fra VikingBad

Speilskap, lys og farge skaper rom

Andre smarte ting er å velge speilskap i stedet for et vanlig speil. Et speilskap bygger gjerne ikke mer enn 15 cm. fra veggen og tar dermed ikke mye plass i rommet. Samtidig er den ekstra oppbevaringsplassen gull verdt. Velger du speilskap med integrerte LED-lys i dørene får du både godt lys og en stilren finish. Bygger du nytt bad, bør du dessuten undersøke muligheten for å lage innfelte nisjer i veggene. Disse kan fungere godt som hyller til såper og sjampo.

Midt oppi alle de smarte løsningene må du heller ikke glemme at farge og lys spiller inn på plassfølelsen. Et mørkt bad kan være stilig, men lyse farger gir et mer luftig inntrykk. Riktig lyssetting og god bruk av speil kan også gi en følelse av bedre plass.

For mer inspirasjon til smarte løsninger for små bad bør du komme innom Norges største VVS-butikk, Bademiljø VVS Expo på Alnabru i Oslo, se utstillingen til VikingBad og få demonstrert hvordan produktene virker. Da er vi helt sikre på at vi kan hjelpe deg å finne løsninger som passer til ditt bad.