Nytt bad – nye muligheter. Tenk deg nøye om og velg kvalitet og helhetlige løsninger

Å bygge et nytt bad innebærer en stor investering og det er et rom du skal trives med i mange år fremover. Derfor er det viktig at du bruker tid på å planlegge og legger et langsiktig perspektiv til grunn for valgene dine.

Et godt tips når du skal ha velge innredning på badet er å bruke en leverandør som kan tilby komplette serier for hele baderommet. Ved å velge en serie, får du et helhetlig designuttrykk på alt fra servantskap og servant til toalett og høyskap. Foruten at det er fint å se på, gir det et ryddigere og roligere inntrykk av baderommet. Det er viktig på alle bad, men kan særlig lønne seg dersom du har et lite baderom.

Utseende er imidlertid ikke alt – du må også tenke kvalitet. Husk at baderomsmøblene dine skal vare i mange år og tåle den belastningen de blir utsatt for, både med tanke på slitasje og fuktpåvirkning. Mange har opplevd skapdører som svulmer på grunn av vannsøl eller hengsler som går tregt etter kort tid. Det unngår du ved å velge ordentlig kvalitet. Med kvalitetsmøbler fra en solid leverandør er du også sikret service og tilgang på reservedeler i fremtiden – det vil du sette pris på den dagen behovet er der.

[irp posts=»632″ name=»MicroSilk® – Bad deg til frisk og glødende hud»]

Den hverdagslige bruken av badet er også viktig å ta hensyn til, blant annet når det det gjelder vasking. Du vil aldri slippe unna vaskingen, men du kan velge produkter som er mer rengjøringsvennlige enn andre. Villeroy & Boch, verdens eldste leverandør av VVS-utstyr, lager for eksempel porselen med Ceramic plus-overflate og bade-/dusjkar i akryl og quaryl. Felles for disse materialene er at svært lite fester seg på dem. De holder seg med andre ord renerere og det er lettere å rengjøre når du først setter i gang.

Villeroy & Boch leverer også toaletter uten den tradisjonelle spylekanten. Det reduserer både bakterievekst og gjør vaskingen enklere. Velger du i tillegg et toalett med Quick release er det fort gjort å løfte av toalettsetet for å komme til med vaskekluten. Slike innovasjoner får du igjen ved å velge en leverandør som har perfeksjonert vannklosetter helt siden 1899.

Andre ting som handler om hverdagslig bruk av badet er lukking av toalettsete og dører. Alle har hørt toalettsetet slamre mot porselenet eller vært redd for at innholdet i et skap tar skade når døren slenges lukkes litt for hardt. Det slipper du hvis du velger soft close på både toalettsetet og skapdører.

Tenk også på miljø og vannforbruk. I gjennomsnitt bruker nordmenn 150 – 200 liter vann hver dag – mye av det skylles rett ut i avløpet. Har du vannmåler vil du fort merke at det er penger å spare på å kutte ned på vannforbruket. Stort vannforbruk fører også til høyere kostnader for samfunnnet i form av rensing – og det er en kostnad som kommer tilbake til deg i form av høyere kommunale avgifter. Ett av flere tiltak for å redusere vannforbruket er å velge et av Villeroy & Boch sine mange toaletter med Direct flush, som er blant de mest vanngjerrige toalettene på markedet.

Vil du se nærmere på mulighetene du har med baderomsinnredning fra Villeroy & Boch, bør du snarest besøke Bademiljø VVS Expo på Alnabru i Oslo. Der finner du den største utstillingen av Villeroy & Boch-produkter i Norge og kan få hjelp av kompetente medarbeidere som gir deg den hjelpen du trenger for å gjøre gode valg.