Stilsikkert og gjennomført bad

Tenk gjennom dine egne ønsker og lag en rød tråd

Å bygge et nytt bad representerer en stor investering og sluttresultatet skal bli et rom du kan trives med i mange år fremover. Derfor er det lurt å gjøre gjennomtenkte valg når det gjelder hvilken stil du velger til ditt nye bad.

Det første du bør tenke på når du skal velge stil, er hva du selv liker og er komfortabel med. Det kan være lett å la seg rive med av inspirasjonsartikler som fremhever de heteste trendene og nyeste produktene. Det er ingenting galt med det, men husk at du skal leve med badet ditt i mange år. Da bør du først og fremst følge din egen stilsans for å komme til et resultat du kan trives med. Synes du det er vanskelig, kan du få god hjelp til å komme på det riktige sporet av VVS-konsulenter i faghandelen.

Lag et konsept

Et konsept som beskriver badet ditt, for eksempel «funky», «stilrent nordisk» eller «minimalistisk», kan hjelpe deg på vei. Da blir det lettere å lage en rød tråd som gir sammenheng i valgene du skal ta. Et stilrent nordisk bad vil for eksempel kunne innebære at du tar naturen inn på badet, med innslag av jordfarger, naturlige materialer og myke former. Et funky bad vil derimot være preget av strammere linjer, skarpere kanter og gjerne bruk av stål som bærende elementer i baderomsmøblene.

Svedbergs lag et konsept
Forma fra Svedbergs er et eksempel på et bad som passer til beskrivelsen «stilrent nordisk». Foto: Svedbergs

Med et konsept i bunn blir det gjerne også enklere å tenke gjennom fargebruk på badet. Det kan for eksempel være lurt å plukke ut en fargepalett med farger som fungerer sammen. Tenk gjerne bredt og inkluder både vegger, gulv, møblement og garnityr som håndklær og pynteting. Et godt tips kan være å velge nøytrale farger på møblementet og være mer kreativ med fargene på andre flater og detaljer.

Svedbergs kostander og budsjett
Møbelserien DK fra Svedbergs er et typisk eksempel innen kategorien «funky». Foto: Svedbergs

Tenk også gjennom hvilke typer materialer som passer sammen og husk at et bad ikke må være flislagt på vegger og gulv. Du kan for eksempel gjerne bruke en kombinasjon av fliser, slette vegger og  vinyl.  Alt i alt kan vi si at et gjennomtenkt konsept legger grunnlaget for å lage et gjennomført og stilrent bad.

Kostnader og budsjett

På et tidspunkt kommer du dessuten ikke utenom kostnader og budsjett. De færreste har frie tøyler og kan gjøre akkurat som de vil. Derfor blir bygging av et nytt bad gjerne en balansekunst mellom ønsker og evner. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan få det som du vil.

For mer inspirasjon til hvilken stil og løsninger du skal velge på ditt nye bad bør du komme innom Norges største VVS-butikk, Bademiljø VVS Expo på Alnabru i Oslo, se utstillingen til Svedbergs og la deg inspirere. Da er vi helt sikre på at vi kan hjelpe deg å finne løsninger som passer til ditt bad.