Vanskelig å innrede badet?

Prøv spesialtilpassede interiør!

Et moderne bad skal romme mange funksjoner, ofte på forholdsvis begrenset plass. Det krever sitt av innredningen og løsningen kan i mange tilfeller være å gå for spesialtilpasset innredning.

En av utfordringene er du står overfor når du skal innrede badet er at dusj, servant og toalett må ha sin plass. Og de kan ofte være vanskelig eller umulig å flytte på ettersom rørføring kan legge begrensninger på mulighetsrommet. Det gir deg redusert fleksibilitet til øvrig innredning.

I tillegg finnes det ofte underlige vinkler og kroker på et bad. Kanskje har du innkassede avløps- og vannrør i et hjørne eller skråtak å forholde deg til. Da kan det være krevende å finne passende innredning på standardmål, særlig dersom baderommet er forholdsvis lite. Konsekvensen er kanskje at du må velge innredning som er mindre enn du egentlig ønsker og dermed ikke får utnyttet plassen godt nok.

Løsningen på problemet er å henge seg på en stadig større trend innen baderomsinnredning, nemlig skreddersydd og individuell utforming av møbler og interiør. Det gjør både at du får utnyttet plassen på badet optimalt. I tillegg kan du være ganske sikker på at du ikke finner den samme løsningen hos naboen. Ved å velge spesialtilpassede møbler kan du få laget interiør i opptil 3,7 meter lengde og 2 meter høyde. I tillegg er det mulig å velge mellom over 50 ulike standardfarger. Dermed burde mulighetsrommet være stort nok til å romme de fleste behov og ønsker.

Servantskap i LIME 2.0-serien fra Azzura.
Servantskap i LIME 2.0-serien fra Azzura.

Og når du først er i gang med å tenke spesielt, bør du også vurdere en spesiell topp til servantskapet. Vi vet jo alle hvor fort det kan komme flekker og merker i området rundt vasken. Da er det en fordel å velge et materiale som er motstandsdyktig mot flekker. Tecnoril er et slikt materiale, som er akrylbasert, helstøpt og gjennomfarget. Overflaten er glatt og kompakt som stein og vaskes enkelt med nøytrale vaskemidler. Og skulle du være så uheldig å få flekker eller merker i materialet, kan du faktisk pusse på dem for å få dem bort.

Når du du skal få produsert baderomsinnredning på mål, er det helt avgjørende at du gjør en grundig jobb i forkant:

  • Ta nøyaktige mål av hele rommet, inklusive vann- og avløpsrør som kan komme i konflikt med innredningen
  • Ta bilder av rommet
  • Lag en skisse av hva du ønsker deg

Deretter tar du med deg alt sammen til Norges største baderomsbutikk, Bademiljø VVS Expo på Alnabru i Oslo. Der får du kyndig bistand til å finne de beste spesialtilpassede løsningene fra leverandøren VVS Materiell.